MADNESS PHOTOGRAPHY

Madness Photography started as an official, serious company in 1998.
But the history of Madness Photography started long before. Onno “Berserk” Wieringa, founder and owner of Madness Photography, has been a self-taught photographer since he was a little kid and started to take pictures of something he loved since the day he was born: motorcycles!

His motorcycles
After he finished high school, he started working for various Harley-Davidson shops, where he learned to work on bikes. At the age of 17, he already owned two Triumph’s and when he was eighteen he had four Triumphs and a Suzuki GT 750. After getting his drivers license, when he was eighteen, the Triumphs all had to go and were replaced by a bike that he had wanted since the day he was born; a Harley-Davidson. This bike is still in his life; it’s an FXE-F 1200 Super Glide Fat Bob, which has been rebuild and modified endlessly and ridden for many miles. Going everywhere on the bike, there was one thing he always had in his pocket; his camera!
At the age of 23 he started drag racing, and he and his team named “Midnight Madness”, raced the bike on all the major races and drag strips all over Europe. He has competed in many classes; starting with the Street bikes, than Ultimate Street Bike, Super Stock, Pro-Stock, and then finally in the fastest gas burning class; Top Gas! Also again taking thousands of photo’s of everything interesting, at every racetrack! Being a racer for more than 18 years gave him insight in the world of fast bikes, and he’s still involved in the world of drag racing as a helper/mechanic and of course photographer / reporter.

Latest News in the Custom Bike World

Jubilerende MOTORbeurs Utrecht 2014

‘WalHALla’ en nog veel meer primeurs op Jubilerende MOTORbeurs Utrecht 2014


Grid Girls, junior Bikers Build off, workshoptheater, café racers


MOTORbeurs Utrecht bestaat 30 jaar, dus alle reden voor een mooi motorfeestje. Het bastion van motorrijdend Nederland is alive & kicking en de motorfans mogen de komende jubileumeditie, van donderdag 20 tot en met zondag 23 februari, absoluut niet missen. Het eerste wat opvalt is het indrukwekkende deelnemersveld. De motorhemel op aarde is de befaamde importeurshal 12 waar de motorrijders een imposante line-up wacht van de nieuwste modellen. Nooit eerder in de historie van de beurs was in deze hal, omgedoopt tot ‘walHALla’, een groter aantal importeurs bijeen als op MOTORbeurs Utrecht 2014.


Motorvirus
 Alles op het verlanglijstje van mannen en vrouwen behept met het motorvirus kan op de beurs uitgebreid worden vergeleken en is te koop. Ook een groot en breed aanbod gebruikte, goed onderhouden toerbuffels, dikke choppers, allroads en ranke sportfietsen om de dagelijkse stress mee uit het hoofd te rijden. Voor de koopjesjagers is er een ruime keuze aan aantrekkelijk geprijsde kleding, helmen, accessoires en onderdelen. Voor ieder wat wils, dus. Dat de exposanten uit het juiste motorhout zijn gesneden bewijst de trouwe aanwezigheid sinds de allereerste editie van vele tientallen aanbieders.

Grid Girls
 Om de pret nog verder te verhogen zijn inspirerende, spannende en amusante motoractiviteiten in voorbereiding. Wat te denken van de allereerste Grid Girl competitie die vast en zeker voor enige opschudding zal zorgen. Inschrijven kan binnenkort op de site. Het motorbeurspubliek kan stemmen op de kandidaten en bepaalt welke vijf genomineerden zaterdagmiddag tijdens de beurs meedoen in de finale. De winnares gaat als VIP naar de TT en mag pronken als de persoonlijke Grid Girl van Bryan Schouten, de Nederlandse coureur die in 2014 uitkomt voor het Franse CIP Moto3 Team.

Stuntprogramma
 Alle offroad partijen staan dit jaar overzichtelijk bij elkaar in hal 7. De inrichting en sfeer van het nabijgelegen terras zijn helemaal op deze takken van motorsport afgestemd. Het terras is ook de place to be voor interviews, meet & greets en spelletjes waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Bezoekers vinden het Racepaviljoen, net als vorig jaar, in hal 8. Op het binnenterrein wordt ruim baan gemaakt voor een spectaculair stunt programma. BOVAG Try the Bike is van deze locatie verhuisd naar een groter terrein naast hal 12. Zo kunnen de stunters zich extra uitleven en krijgen veel meer motorrijders in spe de kans om onder professionele begeleiding hun eerste spannende motormeters af te leggen.

Gezellig ronddolen
 Motorrijders die graag op twee wielen de wereld willen ontdekken kunnen gezellig ronddolen in hal 9 en gesprekjes aanknopen met in toerisme gespecialiseerde internationale exposanten die uit eigen ervaring weten waar zij over praten. Een gezellige en overzichtelijke bundeling van motorcampings en –hotels en reis organisaties Nederland, Europa en nog veel verder weg. ‘Touring’ is het overkoepelde thema van het nabijgelegen Workshoptheater in deze hal. Wederom
vrijdag 20 december 2013/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:

HOCO Parts nieuws: Avon breidt Storm 3D X-M range uit

Avon breidt Storm 3D X-M range uit

HOCO Parts uit Barneveld meldt dat Avon met een aantal nieuwe maatvoeringen van de Avon Storm 3D X-M komt. Een band die bedoeld is voor sportief georiënteerde motorrijders, die hun motor ook voor lange afstanden en woon-werkverkeer gebruiken. Deze groep heeft een band nodig die bij een sportieve rijstijl over optimale grip en stabiliteit beschikt, maar die daarnaast ook een lange levensduur biedt. 


Avon komt aan deze wensen tegemoet door de technologie van de zeer populaire Avon Storm band te combineren met een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo is de Avon Storm 3D X-M voorzien van een loopvlak met kruisende, driedimensionale punten in de smalste profielgroeven. Deze constructie verbetert de stabiliteit, de grip en de opwarmtijd, terwijl ze de flexibiliteit van het loopvlak indamt. Daarnaast is de Storm 3D X-M voorzien van hoogwaardige rubbersamenstellingen met veel silica, dat de natte grip sterk verbetert. Deze rubbersamenstellingen worden zowel in mono-compound als in multi-compoundloopvlakken toegepast.De Avon Storm 3D X-M (voor eXtra Mileage) is bedoeld voor motoren als de Kawasaki ZZR1400, de Suzuki Hayabusa, de Honda Blackbird, de BMW R1200 en de Yamaha FJR1300. De band was al leverbaar in de maten 120/70-ZR17 (voorband) en 180/55-ZR17 en 190/50-ZR17 (achterband). Daar komen een flink aantal maatvoeringen bij. Leverbaar
De Avon Storm 3D is via uw dealer vanaf januari 2014 verkrijgbaar in alle gangbare maten. 


De prijs is nog niet bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.hocoparts.com of op www.facebook.com/hocopartsnews, ‘Like’ Hoco Parts en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!


De Avon Storm 3D X-M is leverbaar in de maten:
Voor: Achter:
110/70 ZR17 150/70 ZR17 
110/80 ZR18 150/80 ZR16 
11
vrijdag 20 december 2013/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:
Eerste1023102410251026102710281029103010311032Laatste